lördag 28 maj 2011

Jämjö-dagen 28/5-11.

I vårt stånd på Jämjö-dagen sålde vi lottor och plantor, och informerade om vår
förening. Dagen var välbesökt då även det nya torget invigdes.Det fanns c:a 40 utställare företag o hantverkare. Stekt sill, varm korv, kroppkakor m.m serverades.
Årets Jämjöbo korades och musik underhållning av dragspelare och körer fanns också på plats.

Duverum 28/5-11
Ann-Charlott Thorèn

fredag 27 maj 2011

Besök i Karlslund

Vid besöket på Margita Petterssons gård gick vi rundvandring i trädgården där fanns allt från pioner till fikonträd och aprikosträd. Vi fick också se höns, påfåglar och angoragetter.
Angoragetterna är inte så vanliga de är vita med hängöron, en kort rättuppstående svans och båda könen har horn. Getterna är naturliga buskätare och därför utmärkta slybekämpare, Jonas Alströmer (han med potatisen) var den förste som förde in dem i på 1700-talet, de försvann sedan, men har nu kommit tillbaka.
De är mycket ståtliga med sina enorma horn!
Därefter grillade vi korv i den fina Blekingska naturen, allt var välplanerat och vi tackar för att vi fick komma!Duverum den 26/5-11
Ann-Charlott Thorén

Björstorps Hage 12 maj 2011


Ca 15 personer samlades i Björstorps Hage, ett naturreservat för lundväxter, för att under Eskil Johanssons ledning njuta av vad denna lund bjuder på.Där växer gulsippor, orkideer, kabbeleka,gulpudra och månviol. Hagen har också ett stort bestånd av Hassel.Allt detta kunde Eskil visa oss. Dessutom var det en underbar skön vårkväll. Efter rundvandringen åt vi den medhavda matsäcken.

Jämjö den 13/5-11
Ulla Eliasson