torsdag 19 november 2009

Trivselkväll onsdagen den 11 november 2009.Vi var drygt fyrtio medlemmar som gav oss ut i novembermörkret för att få en riktig trivselkväll i EFS-kyrkans samkvämsrum i Jämjö. Där var många skratt, fin dragspelsmusik av Lennart Jändel, som också ackompanjerade allsången, och mycket god mat.

Jag tror det var 13 olika grönsaksrätter, som dukades upp på bordet. Där fanns bl.a kalla och varma sallader, pajer vegetarisk lasagne, avacadoröra, pumpasoppa och allt var så otroligt gott, att det inte var lätt att välja vem som hade gjort den bästa grönsaksrätten. Första pris, en fin grönsakskorg, gick till Catarina Walde och hennes morotssallad. Andra och tredje pris i form av trisslotter gick till Anna-Lisa Persson och Margit Karlsson.

Fototävlingen gick också i grönsakenstecken men där var det tyvärr bara tre fotografer som deltog. Trisslotter för de två bästa bilderna gick till Stefan Westberg medan Ann-Charlott Thorén tog hem tredje priset. Kvällen avslutades med lotteri och många fina vinster.

Köket är stort och bra i EFS-kyrkan och aktiviteten där med att värma och fixa det sista med maten, duka och brygga kaffe var imponerande. Vilken arbetsglädje! Vilken gemenskap! Kajsa-Lena var snabb vid diskhon när allt skulle bli rent. Hon höll fem "torkare sysselsatta!

Vi hade satt upp små affischer på flera ställen i Jämjö, Torhamn och Fågelmara. Jag tror inte att någon "icke-medlem" kom och provade på vår gemenskap. Men vi som var där hade en riktigt god trivselkväll.

Torhamn den 18 november. 2009-11-18

Mai-Kathe Westberg

Vinnande bild i fototävlingen

Stefan Westberg vann kvällens fototävling,med en härlig bild av sommarens bär.